DiscoverEU prin ochii unei tinere din Roman

de | 23/08/2018 | Acces Europa, Educație

DiscoverEU, program organizat pentru prima dată anul acesta de Uniunea Europeană și dedicat tinerilor care au împlinit 18 ani, are printre câștigători și o tânără din Roman.

Ema Vrînceanu, elevă a Colegiului Național „Roman Vodă” și voluntar activ în cadrul PTPI Roman și Grow, a aflat despre acest proiect încă din 2017, când la nivelul Parlamentului european era o discuție despre a aduce UE mai aproape de tineri. Între timp proiectul a fost aprobat, Ema s-a înscris, iar săptămîna trecută a aflat că va pleca să viziteze Europa. Astfel că săptămâna viitoare va vizita Belgia și Olanda.

Programul #DiscoverEU înseamnă, pentru 15.000 de tineri europeni, șansa de a călători gratuit cu trenul pentru a vedea de la una până la patru alte țări din Uniunea Europeană decât țara de origine. Cei care s-au înscris au trimis și planul lor de călătorie. Câștigătorii trebuie să  călătorească între 9 iulie și 30 septembrie, dar sejurul nu poate depăși 30 de zile.

Ema Vrinceanu

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.