Singura ambulanță SMURD Roman, trasă pe dreapta

de | 28/08/2018 | Local, Social

Ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman este trasă pe dreapta. Nu pentru că paramedicii nu mai vor să meargă la intervenții, ci tocmai pentru că numărul de kilometri parcurși de această autoutilitară este foarte mare.

Autospeciala cu care paramedicii acordă primul ajutor se află în service din cauza unor probleme la sistemul de frânare și la sistemul de climatizare. Aceasta a fost retrasă din circulație de pe data de 8 august și încă nu a fost reparată. 

Din păcate, nu este pentru prima dată când ambulanța SMURD – singura de la Detașamentul Roman – stă în service. În perioada 10 – 27 iulie, autospeciala nu a fost disponibilă din cauza unor probleme la sistemul de direcție și la climatizare. Iar acestea nu au fost singurele probleme, mereu fiind nevoie de intervenții mai mari sau mai mici pentru ca ambulanța să circule.

În perioada în care ambulanța SMURD este trasă pe dreapta, la solicitări se merge cu ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, chiar dacă și în cadrul acestei instituții sunt autospeciale vechi și mult prea folosite. Parcul auto depășit la Pompieri și la Serviciul de Ambulanță a fost subiect de discuție la fiecare vizită în teritoriu a miniștrilor de resort, însă abia de-acum înainte pare-se că vorbele vor deveni fapte.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, în urmă cu câteva zile, că anul acesta 500 de ambulanțe noi vor ajunge la serviciile de urgență din toată țara.

În cursul acestei săptămâni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urmează să finalizeze semnarea acordurilor cadru pentru ambulanţele de urgenţă de tip B 4×2 şi 4×4. Licitaţia a fost finalizată, iar primele ambulanţe de tip B pentru Serviciile de Ambulanţă şi SMURD urmează să ajungă în cursul acestui an. În curs de finalizare se află şi licitaţia pentru ambulanţele de tip C. Până la sfârşitul acestui an vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanţe de urgenţă urmând ca livrările să continue şi anul viitor începând cu luna ianuarie.

dr. Raed Arafat, secretar de stat Ministerul Afacerilor Interne

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.