ArcelorMittal va angaja aproape 30 de ucenici

206

Agenții economici sunt îndemnați de reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț să angajeze ucenici. Pentru acești angajați se plătesc subvenții printr-un program european, iar sumele nu sunt de neglijat.

Apelul reprezentanților AJOFM Neamț are loc în condițiile în care în județ o singură firmă s-a arătat interesată de acest program, spre diferență de firmele din vestul țării, care profită din plin de această facilitate. O a doua firmă din județul nostru care va forma ucenici este din zona Romanului.

În Neamț nu au apelat la această formă de angajare patronii, chiar dacă agenții economi se plâng mereu de lipsa forței de muncă; dar, probabil că este mai simplu să ia forța de muncă gata formată. Până acum au fost doar două serii de ucenici la fabrica de ciment de la Tașca. După mai multe discuții cu Arcelor Mital, vom finanața 28 de ucenici pe domeniul metalurgic.  Aici sunt fonduri foarte multe venite de la UE. Suma acoperă cheltuielile de formare și aproape toate costurile cu angajatul, plus că angajatorii beneficiază de munca lor. Fondurile sunt mai multe decât pe clasicele subvenții, îi îndemn pe agenții economici să le acceseze.

Daniel Chirilă, director AJOFM Neamț

Pentru un singur ucenic, firma primește 2.250 de lei/lună. Un program de ucenicie durează 12, 24 sau 36 de luni, iar subvenția se plătește în toată această perioadă.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult