Proiect pentru transport gratuit din Fabricii la școală

de | 23/09/2018 | Administrație, Local, Social

Opt consilieri locali au depus un proiect de hotărâre pentru ca elevii din strada Fabricii să poată merge la școală  fără a plăti pentru transport. Nu este pentru prima dată când se depune un astfel de proiect; și în anii anteriori, copiii din  această zonă a Romanului au fost ajutați cu transportul până și de la unitățile de învățământ.

Elevii (…) sunt într-o continuă situaţie de risc din cauza resurselor financiare insuficiente satisfacerii nevoilor sociale, iar familiile din care provin minorii fac parte din categoria persoanelor defavorizate aflate la limita subzistenţei, datorită motivelor de ordin social şi economic. Din această cauză, rata abandonului școlar în cartierul din strada Fabricii este extrem de ridicată. Prin cererea nr. 1494/05.09.2018 înaintată de Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” Roman, înregistrată la Primăria municipiului Roman sub nr. 16499/05.09.2018, s-a solicitat sprijinul Consiliului Local Roman pentru asigurarea gratuită a transportului elevilor din str. Fabricii la Școala Gimnazială „Costache Negri” – Structură a Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”, unde aceștia frecventează cursurile”, se arată în proiectul de hotărâre  ce va fi suspus votului consilierilor locali.

Ședința în care se va dezbate acest proiect va avea loc joi, 27 septembrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.