Impozit zero pentru mașini electrice și stații de încărcare

de | 24/09/2018 | Administrație, Local

Proiectul cu privire la taxele și impozitele locale, pentru anul 2019, a intrat în dezbatere publică și principala noutate este că mașinile electrice și mașinile hibride vor avea impozit zero.

Elementul de noutate îl constituie faptul că vom introduce impozit zero pentru mașinile hibrid și mașinile electrice ,din dorința de a încuraja romașcanii să achiziționeze aceste tipuri de mașini care nu produc poluare.

Lucian Micu

Cei ce-și doresc o mașină hibridă sau electrică ar putea fi inpulsionați și de faptul că, în curând, în Roman vor fi disponibile și stații de încărcare. În următoarea ședință de Consiliu Local va fi supus aprobării o hotărâre prin care E.On Moldova va primi drept de uz cu titlu gratuit 1 mde teren pe strada Libertății pentru realizarea unei stații de încărcare. Tot prin același proiect, consilierii locali vor decide dacă închiriază două locuri de parcare societății E.On, pentru deservirea stației de încărcare, cu prețul de de 960 lei/an (480 lei/an/loc parcare).

În afară de această investiție privată, Primăria Roman intenționează să monteze alte patru stații de încărcare prin proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public, două în zona centrală, două la intrările în oraș.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.