Cupa Satelor reunește 19 echipe de copii din comunele nemțene

de | 15/10/2018 | Județean, Sport

Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, organizează anul acesta prima ediție a competiției denumită „Cupa Satelor”. Proiectul este dedicat copiilor sub 13 ani (U13) din mediul rural, băieți născuți după 01 ianuarie 2006 și fete născute după 01 ianuarie 2004.

Cupa Satelor a debutat în județul Neamț cu 19 echipe, repartizate  în patru grupe:

  • grupa 1: Bicazu Ardelean, Borca, Poiana Teiului, Pipirig, Grințieș
  • grupa 2: Botești, Pângărați, Costișa, Alexandru cel Bun
  • grupa 3: Drăgănești, Făurei, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Bălțătești
  • grupa 4: Bîra, Tămășeni, Gherăești, Pâncești, Săbăoani

Cupa Satelor se desfășoară în perioada 13 octombrie 2018 – 20 iunie 2019. Pe 10 noiembrie se vor juca finala mică și finala mare a fazei județene. Echipa campioană a județului Neamț va merge la etapa regională. Campionele celor opt regiuni ale țării vor participa la turneul final. Campiona Cupei Satelor va pleca alături de echipa națională de fotbal a României într-un meci în deplasare, cu toate costurile acoperite. Următoarele două clasate vor avea parte de tratament VIP la un meci disputat acasă de echipa națională.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.