Premieră națională la expoziția agricolă din Horia

de | 18/10/2018 | Economic, Rural

La Liceului Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad” a avut loc joi, 18 octombrie, Demo Show Moldova, un eveniment care a adus peste 300 de agricultori. Pentru prima dată în România, agricultorii au putut vedea și compara șapte combine agricole, utilaje extrem de performante și eficiente.

Totul a fost organizat astfel încât agricultorii să poară face o comparație directă între utilaje. Mai întâi combinele agricole au defilat prin fața auditoriului în timp ce un prezentator le dezvăluia specificațiile tehnice. Apoi, pe rând, combinele au fost puse la treabă iar după fiecare trecere agricultorii invadau zona proaspăt recoltată și apreciau cât de bine a funcționat utilajul, dacă au fost pierderi sau dacă înălțimea de recoltare a fost cea potrivită. La final cele șapte combine au descărcat grăunțele recoltate. Astfel s-au creat premizele ca agricultorii să poată compara direct cele șapte utilaje.

Monika Puiu, președintele Asociației Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România (APIMAR)

Organizatorii s-au arătat extrem de încântați de participare, Demo Show Moldova fiind la a doua ediție, anul trecut înregistrându-se un număr de 180 de participanți iar anul acesta peste 300. A fost și o ocazie ca agricultorii și furnizorii să socializeze într-un cadru informal.

Raluca Mareș, organizator

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.