WiFi4EU: Primăriile pot obține bani europeni pentru internet wireless gratuit în spații publice

de | 06/11/2018 | Administrație, Bani Europeni, Economic, Național

Comisia Europeană a deschis un nou apel în care primăriile din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România, pot obține fonduri europene pentru a introduce în piețe și alte în spații publice internet wireless, oferit gratuit populației. S-au alocat 120 de milioane de euro, pentru circa 8.000 de orașe din UE, ce vor fi disponibili până în anul 2020, pentru proiectele de WiFi gratuit în spații publice.

În același timp, firmele private care oferă servicii de acces la internet se pot înscrie pe o listă orientativă deschisă online de Comisia Europeană, pentru a putea, eventual, să fie contractate de orașe în programul WiFi4EU.

Primăriile care vor să se înscrie în programul WiFi4EU o pot face înregistrându-se pe site-ul dedicat AICI până în 9 noiembrie 2018, ora 17.00.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.