Deputatul Iulian Bulai: „Asistăm la o încercare a PSD – ALDE de a scoate România din UE”

de | 14/11/2018 | Național, Politică

Deputatul Iulian Bulai este primul parlamentar nemțean ce reacționează oficial față de rezoluția din Parlamentul European și față de recomandările din raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

Deputatul USR consideră că actuala coaliție de guvernare intenționează să scoată România în afara Uniunii Europene.

Din păcate asistăm la o încercare a PSD – ALDE și a Guvernului susținut de această coaliție de a scoate România din UE. Acțiunile acestor două partide în sfera legilor justiției aduc doar consecințe negative României și distrug o muncă enormă depusă în ultimii ani. Trebuie să constat cu regret că toate aceste acțiuni au și girul colegilor mei parlamentari nemțeni de la PSD. Ieri se lăudau că au votat legea privind autostrada Iași – Târgu Mureș prin comunicate de presă și postări pe rețelele de socializare, astăzi tac mâlc după ce au susținut prin votul lor planul liderilor Dragnea și Tăriceanu. Cu toții vrem ca țara noastră să se dezvolte și tinerii să nu mai aibă ca primă opțiune plecarea din țară pentru a-și face un viitor, dar în condițiile impuse de actuala majoritate parlamentară pare că nu avem nicio șansă. 

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț

USR a depus deja proiecte de lege pentru a transpune recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției, va propune corectarea Codurilor Penale, în acord cu deciziile CCR și ale instituțiilor europene.

  • Context: Marți, 13 noiembrie, a fost publicat cel mai recent raport MCV, în care se atrage atenția cu privire la regresele făcute în domeniul justiției, iar Parlamentul European a aprobat cu o majoritate clară (473 de voturi pentru, 151 împotrivă și 40 de abțineri) o rezoluție privind statul de drept din România, care amendează comportamentul Parlamentului și al Guvernului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.