Amendamentul unui consilier local ignorat total: nu apare nici în procesul verbal de ședință

de | 18/11/2018 | Administrație, Local

Așa cum am arătat într-un articol anterior, un amendament depus și aprobat de consilierii locali la un proiect de Hotărâre de Consiliu Local (HCL) nu apare și în hotărârea publicată pe site-ul primăriei. Este vorba de amendamentul consilierului local Radu Curpăn, care a cerut ca în HCL nr. 234 din 05.11.2018 să fie trecut intervalul de timp dintre cursele efectuate de microbuzele ce deservesc transportul public local.

Primarul Lucian Micu a conformat că distanța de timp dintre microbuzele care circulă pe aceeași linie este de 15 minute. Mai apoi, așa cum se poate verifica pe înregistrarea video, președintele de ședință, consilierul local Iulia Havrici, spune clar: “Îl considerăm amendament și se consemnează în procesul verbal că intervalul orar este la 15 minute”. Dar, în procesul verbal al ședinței, acest amendament a fost transformat într-o mențiune fără valoare de lege locală.

Extras din procesul verbal al ședinței de consiliu local din 5 noiembrie 2018:
«D-ul consilier Radu-Cătălin Curpăn dorește să se introducă mențiuni care să prevadă intervalul de timp între curse. „Cum era în hotărârea nr. 205/2017.”
D-ul primar Lucian-Ovidiu Micu precizează că intervalul este cel obișnuit, respectiv 15 minute. „Excepție fac doar cazurile de forță majoră.”
D-na președinte Iulia Havrici Tomșa precizează că acest lucru va fi consemnat în procesul-verbal.
Urmare a supunerii la vot, proiectul de hotărâre a fost aprobat înunanimitate de voturi.”»

Procesul-verbal este aproape corect, dar lipsește partea cea mai importantă: faptul că această precizare a fost considerată amendament în plenul ședinței, adică membrii CL au votat și pentru ca romașcanii să știe cât trebuie să aștepte microbuzul în stație, mai ales că nu puține au fost plângerile legate de respectarea programului transportului public. Dacă nu este amendament, ci doar o simplă mențiune, înseamnă că cineva care așteaptă în stație 20, 30 sau 40 de minute nu se poate plânge nimănui de lipsa de punctualitate, fiindcă acest lucru nu este reglementat de legea locală, adică prin HCL. Iată de ce este atât de important ca documentele scrise, fie că este vorba de hotărâri sau de procese-verbale să fie întocmite redând în totalitate realitatea.

[wp-embedder-pack width=”100%” height=”600px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”42527″ /]

* inRoman.ro a relatat, în 6 noiembrie, ca amendamentul consilierului local Radu C nu a fost trecut în textul HCL deși acest amendament à fost votat în plenul Consiliului Local

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.