În Roman se circulă în condiții de iarnă. Deszăpezirea începând cu ora 12:00

756

Prima ninsoare mai serioasă din această iarnă i-a luat prin surprindere pe șoferi, mărturie stau cozile de la atelierele care schimbă învelope. În oraș se circulă în condiții de iarnă, Romanul aflându-se sub atenționare de cod galben de ninsoare până la ora 21:00.

Administrația locală a intervenit încă de dimineață pe trotuare dar din cauza ninsorii constante intervenția utilajelor de deszăpezire a fost programtă de la ora 12:00. În baza contractului cu Primăria Roman, Rossal a pregătit 22 de utilaje ce vor interveni pe străzile orașului. Primăria Roman a anunțat că are un stoc suficient de material antiderapant, constând în 22 de tone de clorură de calciu și 70 de tone de sare. Utilizarea nisipului sau pietrișului ca material antiderapant este interzisă prin lege.

Întrucât se așteaptă apariția poleiului la noapte, clorura de claciu va fi folosită pentru prevenție pe arterele principale, pe celelalte străzi urmând a fi folosită sare.

Agenții economici au obligația să-și curețe trotuarul din fața spațiilor iar asociațiile de proprietari trebuie să acționeze pentru degajarea zăpezii de pe aleile de acces în blocuri. Șoferii sunt tugați să circule disciplinați, pentru a evita pericolele specifice sezonului de iarnă, și să parcheze doar în locurile permise pentru a nu îngreuna intervenția utilijelor de deszăpezire.

Romașcanii care constată probleme deosebite legate de prima ninsoare pot sesiza dispeceratul Poliției Locale, la numărul gratuit 0233.984.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.