În Roman se circulă în condiții de iarnă. Deszăpezirea începând cu ora 12:00

de | 19/11/2018 | Administrație, Local

Prima ninsoare mai serioasă din această iarnă i-a luat prin surprindere pe șoferi, mărturie stau cozile de la atelierele care schimbă învelope. În oraș se circulă în condiții de iarnă, Romanul aflându-se sub atenționare de cod galben de ninsoare până la ora 21:00.

Administrația locală a intervenit încă de dimineață pe trotuare dar din cauza ninsorii constante intervenția utilajelor de deszăpezire a fost programtă de la ora 12:00. În baza contractului cu Primăria Roman, Rossal a pregătit 22 de utilaje ce vor interveni pe străzile orașului. Primăria Roman a anunțat că are un stoc suficient de material antiderapant, constând în 22 de tone de clorură de calciu și 70 de tone de sare. Utilizarea nisipului sau pietrișului ca material antiderapant este interzisă prin lege.

Întrucât se așteaptă apariția poleiului la noapte, clorura de claciu va fi folosită pentru prevenție pe arterele principale, pe celelalte străzi urmând a fi folosită sare.

Agenții economici au obligația să-și curețe trotuarul din fața spațiilor iar asociațiile de proprietari trebuie să acționeze pentru degajarea zăpezii de pe aleile de acces în blocuri. Șoferii sunt tugați să circule disciplinați, pentru a evita pericolele specifice sezonului de iarnă, și să parcheze doar în locurile permise pentru a nu îngreuna intervenția utilijelor de deszăpezire.

Romașcanii care constată probleme deosebite legate de prima ninsoare pot sesiza dispeceratul Poliției Locale, la numărul gratuit 0233.984.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.