Două licee din zona Romanului devin școli profesionale

de | 24/01/2019 | Educație, Rural

Dorința ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, de a se pune accent mai mare pe școlile profesionale s-a materializat, la Neamț, prin modificarea planului de școlarizare pentru anul școlar 2019 – 2020. 

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț a publicat, săptămâna aceasta planul de școlarizare pentru anul preuniversitar ce va începe din toamnă. În document se regăsesc cinci unități de învățământ care poartă denumirea de „școală profesională”. Este vorba despre unități de învățământ din mediul rural:  actualele licee tehnologice din localitățile Adjudeni, Valea Ursului, Oglinzi, Ștefan cel Mare și Petricani. 

Planul de  școlarizare mai poate suferi modificări și de acum înainte, iar acestea ar putea să apară, în condițiile în care Ecaterina Andronescu a anunțat schimbări importante la Legea Educației. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.