Monitorizare înRoman.ro: Deputatul Rotaru susține modificarea legii venitului minim garantat

de | 24/01/2019 | Județean, Local, Monitorizare parlamentari, Politică

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară septembrie 2018 – ianuarie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. Eugen Țapu Nazare, senator PNL, este membru în Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități, membru supleant în Adunarea parlamentară a OSCE, vicelider al liberalilor din Parlament. De asemenea, este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu China, Coreea și Muntenegru și membru în grupul Pro-America din Parlament.

Alexandru Rotaru, deputat PSD, este membru în Comisia pentru transporturi și Infrastructură, membru în Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare și face parte din grupurile de prietenie cu Elveția, China și Germania.

Activitatea deputatului Alexandru Rotaru în sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2018:

  • 8 luări de cuvânt;
  • 0 interpelări/ întrebări;
  • 6 declarații politice;
  • a semnat 14 de propuneri legislative;
  • a votat de 340 de ori (vezi aici cum a votat la fiecare proiect în parte);
  • raportat la evidența votului electronic (voturi totale vs. voturi la care a participat), deputatul a avut o prezență de peste 57%.

Printre inițiativele pe care deputatul Rotaru le-a susținut în Parlament  și care au devenit, între timp, legi pentru toți cetățenii, sunt și următoarele: Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi prelucrare primară a fructelor, fructelor de pădure şi plantelor medicinale în zona montană, Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea stânelor montane, Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de sacrificare a animalelor în zona montană, Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare, spălare şi prelucrare primară a lânii în zona montană, Lege privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare a laptelui în zona montană.

Împreună cu colegii mei care “îndrăznesc să creadă în România” formăm echipă cu seniorii în a duce la bun final programul de guvernare propus de PSD pentru dezvoltarea țării. Prezența mea și a celorlalți tineri parlamentari alături de conducerea Partidului Social Democrat este o nouă dovadă că tânăra generație vine cu forța necesară pentru a demara proiecte pentru România. În următorii doi ani de mandat voi continua, prin prerogativele legislative pe care mi le conferă funcția de deputat ales în Parlamentul României, să mă implic tot mai mult în rezolvarea problemelor și situațiilor cu care se confruntă îndeosebi cetățenii din municipiului Roman și din comunele arondate.”

Alexandru Rotaru, deputat PSD

Deputatul romașcan susține și modificarea legii venitului minim garantat, în sensul în care acest ajutor să poată fi majorat pentru familiile ai căror membri obțin venituri din salarii, activități independente sau agricultură, iar primarii să poată fi amendați cu până la 5.000 de lei dacă nu calculează obligația beneficiarilor de a presta lunar ore de muncă în folosul comunității. 

Declarațiile de avere și interese ale lui Alexandru Rotaru:

  • 2 terenuri intravilane în Cordun;
  • 1 casă în comuna Cordun;
  • a împrumutat PSD Neamț cu 43.000 lei, dar a primit banii înapoi după campania electorală, conform legislației;
  • are un credit în valoare de 63.000 de lei, scadent în 2021;
  • asociat la SC Drum Construct SRL;
  • asociat la SC Condor SRL;
  • vicepreședinte PSD Neamț.

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Alexandru Rotaru în Camera Deputaților?

Indemnizația netă a parlamentarului a fost, în luna noiembrie 2018, de 10.003 lei. La indemnizație se adaugă o diurnă și decontarea cheltuielilor cu transportul și cazarea.

Alexandru Rotaru are cabient parlamentar în sediul PSD Roman,pe strada Ștefan cel Mare, nr. 265.

În cadrul programului de audiențe de la cabinetul, problemele și sugestiile prezentate de către cetățeni au provenit din diferite domenii, de pildă: – propuneri de modificare a legislației referitoare la asociațiile de proprietari; – probleme privind pensiile cetățenilor; – probleme privind ajutorul social; – probleme referitoare la punerea în posesie și/sau restituirea loturilor de teren care erau moștenire din familie; – lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor; – reglementarea prețurilor la utilități (apă-canal) și prețul la gunoi, etc. Îmi doresc să fiu în permanență alături de cetățeni, să avem o relație bazată pe dialog să-i reprezint cu cinste în Parlamentul României. Astfel, toate persoanele care doresc să comunice o problemă, o situație deosebită sau pur și simplu o idee bună și utilă pentru societate, sunt așteptate la Cabinetul meu Parlamentar, unde vom încerca să găsim împreună cele mai bune soluții.

Alexandru Rotaru, deputat PSD

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.