Radu Samson: „Un capăt al Pietonalului ar putea deveni bretea rutieră”

de | 29/01/2019 | Administrație, Local

Radu Samson, președinte al USR Neamț, a expus administrației publice romașcane o idee de modificare a Pietonalului Ștefan cel Mare, parte dinspre biserica Precista Mare. Discuția a avut loc în cadrul dezbaterii pe care primarul Lucian Micu a avut-o cu o parte a oamenilor de afaceri din oraș.

Între Radu Samson și Lucian Micu a fost un dialog din care a reieșit că propunerea nu este tocmai adecvată pentru zona respectivă, din punctul de vedere al primarului, dar că va fi discutată.

„Ați spus că vreți să faceți pasaj subteran la Piața Centrală pentru fluidizarea traficului din zonă. O soluție complementară ar fi crearea unei artere stradale între Cuza-Vodă și Aprodu Arbore. Știu că acolo a fost implementat un proiect cu fonduri europene, dar perioada de postmonitorizare a trecut, deci se poate interveni. Există parcarea de la Romtelecom, iar pe Aprodu Arbore este o altă parcare, lângă piese auto. Să conectăm cele două parcări, creați o arteră stradală care ar rezolva problema.” – Radu Samson

„Abia acea zonă reușim să o păstrăm ca pietonal și vreți să o transformăm și pe aia pentru auto?” – Lucian Micu

„Să fim serioși, nu e o zonă atât de circulată pentru pietoni.” – Radu Samson

„Ba să știți că este, se trece dintr-o parte în alta….” – Lucian Micu

„Ar rezolva problema fluidizării traficului de la Romtelecom; în al doilea rând s-ar crea mai mult trafic și în acea zonă pentru că n capătul de BancPost este activitate comecială, spațiile sunt toate ocupate, există vad. Și s-ar crea vad și în partea aceasta.” – Radu Samson

Pentru a fluidiza traficul de la intersecția străzii Cuza Vodă cu bulevardul Roman Mușat, primarul Lucian Micu a precizat că anul acesta se va construi acolo un sens giratoriu, astfel încât să fie eliminat timpul pierdut la semafor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.