Deputatul Bulai: „În bugetul pentru 2019, zero lei pentru autostradă”

de | 01/02/2019 | Economic, Național, Social

Proiectul de buget pentru anul 2019, publicat joi seară, a stârnit deja controverse. Una dintre acestea ține de autostrada A8, ce ar trebui să unească unească Moldova de Transilvania.

Deputatul nemțean Iulian Bulai susține că în proiectul de buget nu este prevăzută finanțare pentru autostrada Iași – Târgu Mureș, asta în ciuda faptului că anul trecut a fost aprobată o lege pentru contruirea acestei șosele de mare viteză.

„​​Nesimțirea PSD-ALDE nu are limite! Deși Parlamentul a dat o lege prin care construcția Autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș e obligatorie și deși CNAIR a depus ​​o cerere de finanțare a studiului de fexabilitate încă din decembrie, Guvernul PSD-ALDE nu a alocat niciun leu pentru A8 în 2019. 0 lei! Cică ne auzim în 2022 cel mai devreme pentru studiile de fezabilitate.​​ Nici măcar pentru A7 (București – Suceava – Siret), care e în faza de proiectare și are 4 (PATRU!!!) contracte semnate, nu sunt alocați bani. Așa ceva este inadmisibil! Voi amenda proiectul de lege a bugetului pentru a asigura aceste finanțări vitale, iar USR va acorda tot sprijinul necesar asociațiilor civice din Moldova (Moldova vrea autostrada și Împreună pentru A8) care vor acționa în contencios administrativ Guvernul României pentru această flagrantă nerespectare a unei legi votate de Parlament!

Iulian Bulai, deputat USR

De mai mulți ani, societatea civilă din nord-estul țării cere guvernanților să prioritizeze construirea acestei autostrăzi, în condițiile în care există varianta de a folosi bani europeni pentru mai mult de 70% din investiție. Până acum, însă, tot ce s-a realizat a fost aprobarea unei legi care, teoretic, obligă autoritățile să facă autostrada, fie cu bani europeni, fie prin parteneriat public-privat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.