Se caută voluntari pentru Casa Copiilor

de | 12/02/2019 | Local, Social

Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc „Casa Copiilor” caută voluntari. Cei care vor să lucreze  cu beneficiarii centrului trebuie să fie elevi, studenţi /absolvenţi de studii socio-umane, să aibă abilități de comunicare și empatie.

Copiii cărora li se adresează Centrul „Casa Copiilor” au vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ de masă şi se află în una din următoarele situaţii: provin din mediu socio-economic cu un nivel de trai scăzut, au fost reintegraţi în familie după ce au beneficiat de o măsură de protecţie, provin din familii monoparentale/în curs de divorţ, din familii cu părinţi care lucrează şi lipsite de suportul familiei lărgite, familii afectate de boli cronice şi copii lăsaţi în grijă altor persoane.

Serviciile oferite în cadrul Centrului de zi constau în: îngrijire şi educaţie, ajutor în efectuarea temelor şi meditaţii, orientare şcolară şi profesională, consiliere psiho-sociala atât pentru copil cât şi pentru familia sa, activităţi recreative şi de socializare (ateliere de creaţie, jocuri specifice vârstei), implicarea familiei în activităţile desfăşurate în centru.

Cei interesați sunt aşteptaţi la sediul centrului (Str. Bogdan Dragoş, nr. 91, Roman), unde pot solicita informaţii referitoare la actele necesare întocmirii dosarului de voluntariat.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.