Siguranța romașcanilor, în funcție de calculele de la Finanțe

de | 12/02/2019 | Administrație, Local

Romașcanii au reclamat în mai multe rânduri fapte antisociale în oraș și au acuzat, totodată, autoritățile, că nu fac mai nimic pentru a crește gradul de siguranță în Roman. Primarul a răspuns marți, 12 februarie, că o preocupare există. Doar că demersurile au rămas, deocamdată, fără răspuns favorabil.

Am trimis până acum cel puțin trei adrese către Prefectura Neamț în care le solicit luarea de măsuri urgente pentru prevenirea faptelor antisociale și a infracționalității la nivelul municipiului Roman. Avem demersuri începute de mai bine de un an și jumătate pentru crearea unui detașament de jandrmi la nivelul  municipiului Roman, cu 32 de cadre militare. Din păcate, acest demers este blocat undeva la Ministerul de Finanțe, la nivelul Guvernului. Eu am făcut adrese pentru acest detașament și pentru suplimentarea numărului de polițiști din cadrul Poliției Naționale.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Este simplu de anticipat, așadar, că nevoia de siguranță a romașcanilor va mai avea de așteptat până când vor ieși calculele celor de la Ministerul de Finanțe.  

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.