După ani de discuții sterile, CFR și-a dat seama că nu are cadastru pentru trecerea la nivel cu calea ferată spre Iași

de | 14/02/2019 | Administrație, Local

De ani de zile șoferii speră într-o minune, tot de atunci se discută despre reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată către Iași. În tot acest timp, proprietarul căilor ferate ce traversează drumul european E85 în acel punct, nu a avut nicio curiozitate de a face lucruri, ci doar de a plimba hârtii. Așa s-a ajuns în situația hilară în care, după ani de discuții fără finalitate, când, în sfârșit s-a ajuns la un acord, cei de la CFR să țină în loc proiectarea și execuția lucrării… din cauză că nu există cadastru.

Din păcate, acolo este o problemă legată de cadastrarea acelei căi ferate . Discuțiile cu proiectantul au existat, discuțiile cu societățile care au în exploatere acele linii există, am ajuns cu toții la soluția tehnică de comasare a tuturor celor trei linii într-una singură. Practic, acum așteptăm cadastrarea și înscrierea în cartea funciară. Urmează proiectarea și execuția acelei lucrări.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

De precizat că discuțiile pentru reabilitarea acestei treceri la nivel cu calea ferată se poartă de cel puțin patru ani, dar responsabilitatea realizării lucării a fost pasată constant de la CFR (proprietarul) la firmele care operează pe acele linii de cale ferată.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.