Plângere penală împotriva unui funcționar al Primăriei pentru amenințare la adresa unui lider politic

de | 21/02/2019 | Local, Politică

Lupta politică și antipatiile pe care le stârnesc uneori cei implicați politic și care sunt adesea în atenția opiniei publice au luat o turnură penală pentru un funcționar al Primăriei municipiului Roman. Bărbatul a fost reclamat la organele de cercetare penală de Radu Samson, președintele USR Neamț, după ce politicianul s-a trezit cu mai multe mesaje de amenințare transmise pe Facebook. Reclamația a fost făcută pe 30 august 2018, dar președintele USR Neamț susține că s-a decis să facă totul public pentru că a primit noi „urări de bine” de la aceeași persoană.

În luna august am primit mai multe mesaje, care nu pot fi reproduse aici, dar pot să vă dau un exemplu: <dacă pun și eu țiganii să o violeze pe nevastă-ta?> Am formulat o plângere penală care a rămas nesoluționată. Într-unul din mesaje, partenerul de conversație se recomanda ca fiind angajat al Primăriei Roman. Și-a dat și numele. L-am căutat și l-am găsit. Această persoană se numește Ciprian Munteanu și lucrează la biroul de insolvență din cadrul Primăriei. Surse îmi spun că ar fi băiatul unui fost vicepreședinte al HCM Roman. În urma plângerii, am fost chemați amândoi la Poliție și am avut ocazia să îl cunosc personal. A declarat în fața ofițerului de anchetă că, într-adevăr, este contul lui de Facebook, dar că nu a scris el mesajele, ci probabil un coleg de birou când el era plecat la masă, pentru că el intră pe Facebook doar de pe calculatorul de la serviciu.”

Radu Samson, președinte USR Neamț

Primăria Roman a oferit un punct de vedere din care reiese că abia acum a aflat despre situație.

Conducerea Primăriei municipiului Roman s-a autosesizat în urma declarațiilor apărute în spațiul public referitoare la depunerea unei plângeri penale împotriva unui funcționar din cadrul administrației locale. Până la acest moment, Primăria municipiului Roman nu a fost informată oficial despre acest caz nici de către reclamant și nici de o altă autoritate care are atribuții pentru cercetarea faptei. Comisia de etică și comisia de disciplină de la nivelul Primăriei municipiului Roman vor efectua o anchetă, cu audierea tuturor părților, urmând a se stabili cine este responsabil de acuzațiile aduse și a se aplica, dacă se confirmă acuzațiile, măsurile de sancționare legale (de la avertisment și până la încetarea raportului de muncă). Conducerea Primăriei municipiului Roman își exprimă regretul cu privire la situația de fapt și are încredere că instituțiile abilitate pentru verificarea acuzațiilor își vor da toată silința pentru identificarea persoanei vinovate și pentru a o trage la răspundere, conform legii.

comunicat Primăria Roman

Contactat telefonic de înRoman.ro, Ciprian Munteanu a spus că nu poate confirma sau infirma acuzațiile și că nu poate oferi niciun fel de informație fiindcă are șefi de care trebuie să țină cont.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.