Încep înscrierile în clasa pregătitoare

de | 28/02/2019 | Educație, Județean, Util

Luni, 4 martie, încep înscrierile în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere va dura aproape trei săptămâni, urmând a se încheia pe 22 martie. Inspectoratul școlar Județean Neamț a publicat pe site-un instituției detalii referitoare la acest subiect; cele mai importante informații sunt următoarele:

  • programul secretariatelor unităţilor de învăţământ: luni-vineri 8-18.
  • părinţii/reprezentanţii legali vor putea completa online sau la unitatea de învăţământ cererea de înscriere; validarea accesteia se va face la secretariatul şcolii.
  • pocumente necesare la înscriere: copie carte de identitate părinte și copie certificat de naştere copil.
  • copiile vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul unităţii de învăţământ.
  • părinţii divorţaţi depun la înscriere şi hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde a fost stabilită locuinţa minorului.

Se pot înscrie copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2019 inclusiv și copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie – 31 decembrie 2019, dacă în urma evaluării dezvoltării psihosomatice au primit rezultat pozitiv.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 2 – 8 aprilie.

Părinții vor avea la dispoziție numărul telverde: 0 800 816 233. Acest număr va funcționa înperioada 26 februarie – 19 aprilie 2019, după următorul program: luni-joi, 08.00 – 16.30, vineri 08.00 – 14.00.

Autoritățile estimează că în clasa pregătitoare se vor înscrie peste 4.300 de elevi, dar depopularea județului este tot mai acută. În urmă cu câteva zile, inRoman.ro a scris despre localitățile care nu au nici măcar un copil care să se înscrie în ciclul primar ce începe la toamnă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.