Ce a pățit angajatul din Primărie care l-a amenințat pe președintele USR Neamț

de | 30/04/2019 | Administrație, Justiție, Local, Politică

Președintele USR Neamț, Radu Samson, a primit mesaje obscene și amenințări pe Facebook, iar în urmă cu două luni a decis să facă public totul, atunci când unul dintre mesaje a vizat-o pe soția lui. Politicianul a făcut și plângere penală împotriva celui care a trimis mesajele, despre care a spus că ar fi un angajat al Primăriei Roman. Luna aceasta, conducerea Primăriei a luat o decizie cu privire la angajatul acuzat.

Comisia de disciplină a constatat că Ciprian Munteanu Chiriac, angajat al Primăriei din septembrie 2017 în cadrul Biroului de Insolvență și Recuperare Creanțe, a încălcat mai multe prevederi din Regulamentul intern al aparatului de specialitate al Primăriei municipiului Roman, Codul de conduită al funcționarilor publici și Legea 188/1999 privind statutul funcționarilor publici.

Mai exact, deși Ciprian Munteanu a negat că el ar fi autorul mesajelor obscene și amenințătoare trimise către Radu Samson, comisia de disciplină a constatat că acestea au fost trimise de pe contul lui de Facebook și de pe calculatorul instituției. În concluzie, a recomandat sancționarea cu mustrare scrisă și ca lui Ciprian Munteanu „să nu i se mai repartizeze echipament IT de serviciu”. Pe data de 18 aprilie, primarul a dispus sancționarea cu mustrare scrisă a angajatului de la Biroul de Insolvență și Recuperare Creanțe.

În ceea ce privește plângerea penală depusă de politician la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, soluția dispusă a fost neînceperea urmăririi penale. Organele de cercetare penală susțin că „din atitudinea făptuitorului nu a rezultat cu nimic că acesta va trece la înfăptuirea amenințării, iar acțiunea de natură penală cu care a amenințat, în mod obiectiv, nu poate fi realizată. (…) Se poate stabili că fapta reclamată nu este de natură să alarmeze și nici să creeze o stare de temere reală.”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.