Vulpițele Galbene continuă în Liga a II-a și ne dau o lecție despre perseverență

de | 02/06/2019 | Local, Sport

Echipa de fotbal feminin Vulpițele Galbene continuă sezonul următor în Liga a II-a. Duminică, 2 iunie, fetele au disputat returul barajului de calificare în Liga I de fotbal feminin. Au plecat de la Roman cu un rezultat de egalitate obținut în tur (6-6), dar gazdele au avut experiența terenului propriu și a jocurilor în prima ligă din campionatul anterior. 

Cu toate acestea, victoria obținută de Luceafărul Filiași nu a fost simplă: doar 1-0 a arătat tabela de marcaj la sfârșitul celor 90 de minute de joc. 

Ce rămâne după acest campionat? O lecție pentru noi toți: despre perseverență, despre a nu renunța când dai de greu. Vulpițele au avut un început de campionat mai lent și în toamnă nimic nu anunța acest rezultat în premieră pentru istoria clubului. 

Cu toate acestea, o mână de oameni a stat mereu lângă fete și le-a ghidat spre succes. Cu timp rupt de lângă familie, cu investiții din propriile buzunare, cu o pasiune pe care nu toți o avem. 

La sfârșit, rămân etalate doar rezultatele, deși acestea din urmă nu ar fi fost posibile fără toate sacrificiile de pe parcurs. 

Roman!, Roman!, Roman! am strigat cu totii la începutul meciului din returul barajului de promovare în Liga 1, disputat la Craiova. Nu am reușit să învingem, dar suntem pe deplin convinși că am facut cinste orașului nostru. Roman!, Roman! Roman! am strigat și la finalul meciului printre lacrimi de tristețe și îmbrățișari de încurajare. Le-am întins mâna și mi-am felicitat adversarii din acest baraj. Îmi aplec fruntea în fața fetelor mele și le felicit pentru tot efortul depus în acest campionat. Roman, Roman, Roman! vom striga și în sezonul următor și poate, alături de noi vor veni si alti oameni „cu voce ” puternică. Sa ne ajute și să ne susțină aceasta activitate.

Adelin Tălmăcel, antrenor principal Vulpițele Galbene

Antrenorul principal Adelin Tălmăcel a pus degetul pe rană la finalul acestei mărturii la cald: echipa are nevoie de finanțare pentru a face performanță. Nicăieri în lumea aceasta nu se poate ajunge pe culmi fără sprijin. 

Vulpițele Galbene au venit de “nicăieri” și au reaprins flacăra sportului de echipă romașcan după momente pe care mulți dintre noi nu le mai doresc a și le aminti. E timpul să le întoarcem iubirea față de comunitate și să arătăm că știm să susținem sportivii, așa cum am făcut-o și altă dată. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.