presshub.ro: Cu fonduri europene, chimiștii clujeni rup lanțurile. De carbon

de | 12/06/2019 | Bani Europeni

Un grup de cercetători clujeni de la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) lucrează la un proiect internațional, care dezvoltă o nouă tehnologie de transformare a deșeului vegetal în biodiesel. Cercetarea este susținută de o finanțare totală de cinci milioane de euro, din fonduri europene.În proiect sunt implicate mai multe universități europeneDe la pai la biodiesel, în cinci pașiEste vorba despre CONVERGE, un proiect coordonat de Politehnica din Milano, și din care mai fac parte alte nouă universități, institute sau companii din Slovacia, Italia, Suedia, Spania, Norvegia, Olanda, România și Slovenia.Componenta română a proiectului se va ocupa de evaluarea impactului asupra mediului a întregului procedeu. Echipa este formată din patru membri: două cadre didactice, un masterand și un doctorand. Coordonatoare este lectorul universitar Letiția Petrescu (39 de ani), de la Departamentul de Inginerie Chimică al…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.