presshub.ro: Cum va renaște sudul litoralului cu bani europeni

de | 12/06/2019 | Bani Europeni

Olimp, Neptun, Jupiter, Venus și Saturn sunt cele 5 stațiuni construite în sudul litoralului românesc care au fost botezate astfel de Nicolae și Elena Ceaușescu în anii 70. Lor li se adaugă Cap Aurora și, împreună, aparțin administrativ de orașul Mangalia. Odinioară vânate de turiști, au ajuns în paragină în anii 90, iar acum municipalitatea încearcă să le reconstruiască din temelii cu fonduri europene.Imediat după inaugurarea lor, cele șase stațiuni lipite una de alta au făcut furori în rândul turiștilor din țară și străinătate. Doar că, din cauza numărului mare de cereri, Nicolae Ceaușescu a fost nevoit să împartă turiștii în mai multe categorii, în funcție de priorități. Evident, primii serviți erau turiștii din blocul comunist, urmați de turiștii străini din afara aceastui spațiu și, abia la final, dacă mai prindeau locuri libere în hoteluri, erau primiți și românii. In anii 70, 80…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.