Verificări și plângeri penale la un ocol silvic. Cât lemn s-a tăiat ilegal

de | 18/06/2019 | Județean, Social

Garda Forestieră (GF) Suceava a inițiat un control de fond la un canton silvic din cadrul Ocolului Silvic Gârcina, județul Neamț, anunță instituția printr-un comunicat de presă.

Controlul a fost făcut ca urmare a unei sesizări, în data de 2 aprilie, iar conform documentului emis public, „până la această dată, specialiștii silvici din cadrul GF Suceava au identificat în cadrul controlului de fond un număr de 1.381 de cioate provenite din tăieri ilegale executate în ultimii 2 – 3 ani, cu un volum total ce depășește 500 de metri cubi. Facem precizarea că verificările continuă în cadrul cantonului.

Acțiunea celor de la Garda Forestieră Suceava nu s-a oprit aici: au fost formulate două sesizări penale pentru tăieri ilegale de arbori către Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț și s-a inițiat un control complex la Ocolul silvic Gârcina în vederea identificării cauzelor ce au dus la producerea acestui prejudiciu, precum și pentru analiza activității acestui ocol silvic.

Cum este posibil ca această cantitate de lemn să dispară fără urmă din pădurile județului, sperăm că vor afla anchetatorii și că vor și dispune recuperarea prejudiciului. Într-un articol publicat în urmă cu câteva luni, înRoman.ro arăta, citând documente oficiale, că, din 2012 și până în prezent, în județul Neamț s-au tăiat ilegal 44.632 de metri cubi de lemn, adică peste 2% din arborii tăiați ilegal în toată țara.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.