Care au fost ultimele medii de admitere la liceele din Neamț în 2018

de | 24/06/2019 | Educație, Județean

Elevii de clasa a VIII-a mai au doar câteva ore de așteptare până când vor afla rezultatele Evaluării Naționale, acestea urmând a fi afișate marți, 25 iunie.

Ca să devină boboci de clasa a IX-a, absolvenții clasei vor mai avea de trecut o etapă: cea a înscrierii la liceu/școală profesională.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională (EN – care are o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (ABS – care are o pondere de 20%) = 0,2 x ABS + 0,8 x EN.

Pentru a avea o idee despre șansele elevilor de a ajunge la liceele și profilele dorite, Inspectoratul Școlar Județean Neamț a emis o broșură ce conține, printre altele, și ultima medie de admitere pentru fiecare liceu și specializare din județ.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.