Unul dintre primii 100 artiști ai lumii, dublă expoziție la Roman

de | 24/06/2019 | Cultură, Local

Ovidiu Cărpușor, romașcan la origine, dar cu studii la Sibiu, București, Londra și Florența, s-a întors în orașul natal cu o dublă expoziție: „Burgul Transilvan” poate fi vizitat la Muzeul de Artă, în timp ce RomanArt Gallery ne invită la „Carnaval – Arta iubirii”.

Ovidiu Cărpușor a expus în expoziții personale și de grup în multe țări din Europa, dar și în Statele Unite, Australia, Tokyo. În aproape 20 de ani de carieră a primit mai multe reunoașteri ale muncii sale, de la premii și distincții până la selecții cu totul aparte – cum a fost cea din 2001, când lucrarea sa „Iisus Panthocrator” a fost inclusă în Catalogul International ”Chipul lui Iisus”, cu ocazia Simpozionului International „Chipul lui Iisus”, organizat la Vatican, sub patronajul direct al Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II-lea.

Anul acesta, Cărpușor a fost singurul român prezent la unul dintre cele mai importante expoziții din lume, ArtExpo New York. El a fost selectat, alături de alți 99 de artiști din toată lumea, pentru a expune la New York, iar o parte dintre lucrările prezentate dincolo de ocean pot fi văzute acum la Roman. De asemenea, Ovidiu Cărpușor este un restaurator apreciat, redând frumusețea mai multor lucrări din secolele XVII – XVIII.

Lucrările sale de la RomanArt Gallery și la Muzeul de Artă Roman vor rămâne expuse mai puțin de o lună, artistul având programate în perioada următoare o expoziție la Brașov și apoi una la Rotterdam.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.