Vot prelungit pentru românii din diaspora

de | 28/06/2019 | Național, Politică

Lucrările Comisiei Speciale pentru modificarea Legilor Electorale, privind desfășurarea alegerilor prezidențiale, au dus la câteva concluzii importante pentru votul care va avea loc în afara granițelor țării la sfârșitul acestui an, atunci când românii vor merge la urne pentru a-și alege președintele.

Este vorba despre program prelungit de vot, organizarea mai multor secții de votare și folosirea votului prin corespondență.

Am adus modificări la legile 370/2004, 208/2015 și 288/2015.Prin aceste modificări s-a propus: 

  • Extinderea perioadei de exercitare a votului în străinătate astfel: de vineri – ora 12.00, până duminică – ora 21.00, cu posibilitatea prelungirii până la maximum ora 23.59
  • Mărirea numărului de secții de votare și a numărului de membri din biroul secțiilor de votare
  • Extinderea votului prin #corespondență la  alegerile prezidențiale„, a afirmat Dan Manoliu, senator PSD de Neamț, membru al Comisiei.

Începând cu anul 2014, votul din diaspora a devenit subiect de dezbatere la fiecare scrutin, după ce numeroase imagini transmise de românii de dincolo de granițe arătau cozi imense și aglomerație la secțiile de votare. La alegerile europarlamentare din luna mai situația s-a repetat, mulți dintre cei care au vrut să voteze nereușind să mai ajungă la urne.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.