VIDEO: Cum funcționează airbag-urile făcute la ZF Roman pentru mărci auto celebre

de | 06/07/2019 | Actualitate, Local

Sute de romașcani și persoane din zona Romanului lucrează la fabrica ZF Roman (denumită TRW până în 2015, când compania TRW a fost achiziționată de ZF Friedrichshafen AG), iar munca lor influențează viața a mii de oameni din întreaga lume.

Airbag-urile care se produc la Roman ajung în toată Europa, dar și pe alte continente – inclusiv pe autoturisme Lamborghini, astfel că șoferi și pasageri din multe țări depind de producția de aici. Cum arată și cum funcționează airbag-urile făcute la ZF Roman, vedeți în video de mai jos.

Această expoziție a avut loc în cadrul evenimentului „Zero Accidente”, care l-a adus la Roman pe pilotul de raliuri Bogdan Marișca, cel care a oferit sfaturi și demonstrații de conducere defensivă. Evenimentul, care s-a desfășurat sâmbătă, 6 iulie, în parcarea Colegiului Național „Roman Vodă”, a mai oferit participanților demonstrații de prim ajutor, jocuri pentru cei mici și un concert cu Florin Ristei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.