Întâlnirea cu diaspora, da. Spectacolul, ba

de | 09/07/2019 | Actualitate, Util

Luna august, luna concediilor pentru cei mai mulți europeni este, implicit, perioada în care mare parte dintre romașcani se întorc acasă la cei dragi.

De câțiva ani, reprezentanții administrației publice locale au făcut un obicei în a anunța o întâlnire publică cu romașcani plecați din țară, dar care au rămas conectați la realitățile din locurile natale. 

După ideea acestor întâlniri a venit și cea a spectacolelor, astfel că mai multe veri romașcanii au avut parte și de evenimente cu artiști, mici, bere și alte atracții. Nu de puține ori, aceste spectacole au stârnit impresii și păreri diverse, fie din cauza artiștilor invitați, fie din cauza produselor vândute pe la tarabe.

Anul acesta, administrația locală va păstra tradiția întâlnirii cu romașcanii. Conform primarului Lucian Micu, aceasta va avea loc în prima jumătate a lunii august, urmând ca data și ora exacte să fie anunțate în săptămânile următoare. 

În schimb, spectacol pentru diaspora așa cum a fost în anii trecuți nu se va mai organiza deoarece, la începutul lunii viitoare va avea loc la Roman KultFest, un eveniment de trei zile, cu zeci de artiști și multe alte activități.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.