Avem pistă de alergare în Roman

de | 24/07/2019 | Administrație, Local, Sport

Romașcanii care iubesc mișcarea au acum unde să alerge în condiții optime. Stadionul Moldova, din cartierul Favorit, are o pistă de zgură, care a fost special amenajată pentru jogging de plăcere sau pentru antrenamentele sportivilor. Lugimea pistei de alergare este de 400 de metri (la interior), iar amenajarea acesteia a costat în jur de 100.000 de lei, bani din bugetul local.

La sugestia celor cu experiență în competițile sportive, în curând va fi afișat și un regulament de funcționare: cei care aleargă mai încet să folosească exteriorul pistei pentru a-i lăsa pe cei mai rapizi pe interior, să se alerge într-un singur sens, etc.

Inaugurarea pistei s-a făcut la 6.00 dimineața, aceasta fiind ora la care se va deschide stadionul pentru alergători.

Lucian Micu dupa alergare

De astăzi, această pistă este accesibilă tuturor, în intervalul orar 06.00 – 22.00. Accesul se va face pe poarta 2, poarta dinspre ștrandul municipal. Zgura am adus-o de la Câmpulung Muscel, de la singura firmă din țară care livrează așa ceva. În curând vom intra și la toaletarea gradenelor, toaletarea tuturor spațiilor verzi din incinta stadionului și nu abandonăm nici ideea de modernizare a stadionului. Vom lucra anul viitor la un studiu de fezabilitate, în primul rând pentru reparația tribunelor; cred că actualele gradene vor fi demolate, sunt destul de vechi, și vor fi înlocuite cu structuri moderne.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Stadionul este dotat cu camere de supraveghere, pentru a oferi un plus de siguranță celor care vor merge să facă mișcare acolo.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.