Orașele mici fac festivaluri mari: KultFest 4

de | 24/07/2019 | Actualitate, Local

Mai sunt două săptămâni până la debutul celei de-a patra ediții a festivalului KultFest, un eveniment ce propune trei zile dedicate atât celor mici, cât și celor mari, trei zile în care mixul generațiilor se va face pe ritmuri muzicale. Găzduit de Stadionul Moldova, KultFest aduce pe scena principală un line-up dedicat tuturor generațiilor. Seara copiilor și a familiilor, seara iubitorilor de muzică bună, seara tinerilor cu energie și chef de distracție. Pentru toți aceștia, dar în special pentru efervescența adolescenților, duminică seara urcă pe scenă două nume care fac din fiecare apariție, una de neuitat: Subcarpați și Macanache. 

„Trupa Subcarpați vine la Roman în formula completă. Argatu’, Frații Grime, Bassca, Cred că sunt extraterestru, Fantome sunt cei care au fost ceruți de public încă de anul trecut, în caravana pentru Roman, Capitala Tineretului. Am promis atunci că îi vom aduce și iată că ne ținem de cuvânt.

Sebastian Hrib, director de festival

Pe scena KultFest 4 vor mai urca: Phoenix, Gașca Zurli, dar și cu ROA, Nicole Cherry,Trupa Modern și alți artiști.

Organizatorii festivalului le oferă celor care doresc să (re)descopere orașul, tururi ghidate. Astfel, festivalierii vor putea descoperi, printre multe alte obiective interesante: Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” – adică cea mai frumoasă clădire din oraș, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului – cea mai veche eparhie ortodoxă din țară, datând din secolul al XIV-lea, dar și Piața „Roman Mușat”, care are ca simbol statuia lui Roman I Mușat, întemeietorul orașului.

Cei mai norocoși dintre petrecăreți vor avea ocazia să vadă orașul altfel, de la „bordul” balonului cu aer cald. La răsărit (ora 6:00), dar și la apus (ora 18:00), baloanele colorate vor face senzație pe cerul Romanului, spectacol care nu trebuie ratat, fie că ești în balon sau „pe uscat”.  

„KultFest este o stare de spirit pe care o simți de cum intri în Roman. Nu este doar un line-up interesant, ci un concept care numără peste 20 de artiști, 20 de ateliere, zeci de activități și jocuri, toate gândite pentru a bucura orice generație care trece poarta de acces în festival!”

Cătălina Ilie Popescu, PR & Comunicare KULT Fest 4

Persoanele cu dizabilități au acces gratuit la KultFest. Pentru a beneficia de acces gratuit aceștia trebuie să trimită un mesaj către contact@kultfest.ro pentru a primi invitația de acces, până cel târziu 8 august 2019. Fiecare persoană cu dizabilitate va primi o invitație de acces valabilă pentru 2 persoane, astfel încât să poată fi acompaniată de un însoțitor. Bilete se mai pot găsi pe site www.kultfest.ro/bilete/ sau la partenerii locali. Până la 1 august un abonamet de o zi este 50 lei/persoană și de 3 zile: 100 lei/persoană. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.