Foto: “Picături de artă în suflet” pentru copiii din Trifești

de | 05/08/2019 | Cultură, Educație, Rural

Copiii din comuna Trifești au avut ocazia de a participa la diverse ateliere artistice și activități distractiv-educative, în cadrul unei tabere de vară, organizate la inițiativa conducerii Școlii Trifești și cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local al comunei. 

Timp de o săptămână, între 27 iulie și 2 august, 87 de copiii din toate satele comunei au pictat, au realizat obiecte unicat făcute sub îndrumarea unor artiști, au jucat teatru, au cântat și au dansat. Totul, în cadrul primei ediții a taberei de vară “Picături de artă în suflet”. 

Am reușit să încheiem un parteneriat între Școala Gimnazială Trifești și trupa de teatru Magic din Bucuresti. Coordonator al activității a fost actrița Gabriela Ioniță. Copiii au fost încântați de activitățile propuse și speră să existe și ediția a doua a acestei tabere de vară. În ultima zi de tabără, copiii au prezentat lucrările realizate, iar un grup de elevi a prezentat colegilor, părinților și cadrelor didactice piesa de teatru <Împărăția Trifești>. Ne bucurăm că am reușit să oferim copiilor o evadare din rutină așa cum merită în perioada vacanței și mulțumim administrației locale pentru că a făcut posbil acest proiect.

prof. Cosmina Mirela Ghimpu, director Școala Trifești

Printre artiștii care i-au coordonat pe copii au fost Ina Ioniță, Adrian Grăjdeanu și Nicoleta Boariu, membrii trupei de teatru Magic fiind ajutați de nouă profesori ai școlii din Trifești.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.