O sută de voluntari romașcani, premiați cu bilete la Kult Fest. Care este programul festivalului

de | 05/08/2019 | Actualitate, Local

O sută de tineri voluntari din Roman vor intra gratuit la Kult Fest. Activitatea acestora în folosul comunității este, astfel, răsplătită prin trei zile de distracție și activități din cele mai diverse.

Tinerii care aleg să devină voluntari, să se implice în acțiuni sau activități din cele mai diverse reprezintă o resursă inegalabilă în dezvoltarea unei comunități. Voluntariatul este un generator de experiențe unice, care îi aduc tânărului implicat o serie de competențe necesare în dezvoltarea personală și profesională.  A fi voluntar înseamnă responsabilitate, seriozitate, implicare, creativitate în a găsi soluții, dorință de a îmbunătăți sau de a rezolva provocări. Romanul este orașul în care spritul de voluntar este foarte puternic și activ. Există câteva zeci de Asociații care implică adolescenții în proiecte din cele mai frumoase. Fie că vorbim despre restaurarea unor obiective istorice, dezvoltare prin teatru, proiecte dedicate copiilor orfani, bătrânilor, proiecte de dezvoltare urbană sau organizare de evenimente culturale și artistice, tinerii își aduc aportul în toate departamentele implicate: fundraising, promovare, logistică etc.”

comunicat organizatori

Cei 100 de tineri voluntari sunt premiați de DPD Romania și Kult Fest. Aceștia fac parte dintre voluntarii asociațiilor GONG, Mușatinii, Murialdo, UN Youth, People2People.

Programul complet al Kult Fest 4 este următorul:

program Kult Fest

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.