Niciun termen clar pentru asfaltarea străzii Mihai Viteazu

de | 19/08/2019 | Administrație, Local

Turnarea covorului asfaltic pe strada Mihai Viteazu mai are de așteptat. Această lucrare ar trebui realizată cu bani din bugetul județului, dar reprezentanții administrației locale de la Roman – parteneri în reabilitarea și modernizarea străzii – au precizat că nici ei nu știu când vor trece la treabă cei de la Consiliul Județean Neamț. 

Noi continuăm cu lucrările de realizare a sistemului de preluare a apelor pluviale pe această stradă. Ne-am apropiat pe partea cimitirului și am finalizat tronsonul până la gardul cimitirului. Mergem mai departe cu acest sistem al apelor pluviale. Pe un segment vom realiza inclusiv o rețea de canalizare și așteptăm acea împărțire a cotei de 7,5% din impozitul pe venit ca o bună parte să vină și către municipiul Roman, peste 1.000.000 de lei fiind alocați realizării trotuarelor de pe această stradă. Noi deja am demarat procedura de achiziție publică cu clauză suspensivă (n.r. – adică cu începere a lucrărilor după ce se vor aloca banii Romanului). Nu veți vedea covorul asfaltic în planul de investiții pentru simplul fapt că această reparație cu covor asfaltic face parte dintr-o licitație de întreținere de drumuri județene și se regăește prinsă suma acolo.” 

Lucian Micu, primarul municpiului Roman

Reprezentanții CJ Neamț au precizat, într-un răspuns pentru înRoman.ro, că repartizarea celor 7,5% din impozitul pe venit se va face… “în cursul anului 2019”. Cât despre licitația pentru reparația cu covor asfaltic, lotul respectiv încă nu a fost scos la licitație. Mai mult, CJ Neamț nu a adoptat nicio hotărâre cu privire la indicatori tehnico-economici care să se refere la strada Mihai Viteazu.

La sfârșitul lui ianuarie, Ionel Arsene declara, la Roman, chiar pe strada cu pricina, că: “Vom face cât de repede demersurile necesare pentru a demara studiul de fezabilitate. Îmi doresc și sper ca până la sfârșitul anului să fim gata, să putem moderniza acest segment de drum.” 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.