Ședință extraordinară de CJ pentru banii primăriilor

de | 28/08/2019 | Administrație, Județean

Consilierii liberali solicită convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, la data de 29 august, ora 15.30, pentru a pune în dezbatere și vota proiectul de hotărâre care prevede repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei.

Solicitarea vine după ce în cursul zilei de marți, 27 august, majoritatea PSD&ALDE a refuzat să includă proiectul pe ordinea de zi.

Solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a putea să alocăm banii necesari tuturor primăriilor din județ. Neamțul este singurul județ din țară unde Consiliul Județean nu a realizat repartizarea sumelor cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019. Bani necesari pentru continuarea proiectelor de dezvoltare. Îi invităm pe cei de la ALDE și PMP să ni se alăture, să susțină și să voteze acest proiect. Să lase deoparte interesele personale și să arate că sunt alături de nemțeni, de primari.”

Florin Hopșa, lider consilieri județeni PNL

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierii județeni liberali se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ-teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492.000 lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Rămâne de văzut dacă ședința convocată de consilierii liberali va avea cvorum și dacă proiectul va trece la vot.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.