Liberalii au blocat în CJ majorarea tarifului la gunoi

de | 28/08/2019 | Administrație, Economic, Județean, Politică

Majorarea tarifelor la gunoi a fost dezbătută, marți după-amiază, în ședință de Consiliu Județean. Spre diferență de ceea ce s-a întâmplat la Roman pe 22 august, unde toată lumea a fost de acord cu proiectul de hotărâre, consilierii județeni ai PNL s-au abținut de la vot la fiecare dintre cele trei proiecte de hotărâre (câte unul pentru Zona 2, Zona 3, respectiv Zona 4). 

Astfel, din 31 de consilieri prezenți, unul (Eduard Corduneanu) nu a participat la vot, 15 (PSD, ALDE, 1 PMP – Dulamă) au votat “pentru”, 15 (PNL + 1 PMP – Ungurianu) s-au abținut, iar proiectul a picat. 

Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe cu solicitările de majorare a tarifelor. Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EcoNeamț au precizat că, în paralel, continuă dezbaterile, analizele și dialogul cu toate părțile implicate pentru a se ajunge la un numitor comun. Spre exemplu, joi, 29 august, o întâlnire organizată de ADI Eco Neamț va avea loc la Bicaz, începând cu ora 10.00. 

Reamintim că, după o reacție civică puternică, proiectul privind deșeurile a picat inițial la vot (pe 24 iulie). Apoi, la sfârșitul lunii iulie a avut loc o aprinsă dezbatare publică la Roman pe tema tarifelor, la care au participat reprezentanți ai ADI EcoNeamț, ai Rossal și romașcani nemulțumiți. Ca urmare a acestei dezbateri, indicii de generare a deșeurilor pentru persoanele juridice din Roman au fost modificați.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.