Liceele teologice nu mai atrag tinerii

de | 02/09/2019 | Educație, Județean

Liceele cu profil teologic au reprezentat, pentru o mare perioadă de timp, unități de învățământ extrem de vânate de tineri. În ultimii ani, se pare că dorința tinerilor de a merge pe o cale a spiritualității s-a diminuat; la aceasta se adaugă și scăderea, per ansamblu, a populației școlare din județ.

Tendința pare să se mențină și în acest an. După prima etapă de admitere în liceu, Liceul Teologic “Episcop Melchisedec” Roman (ortodox) stă cel mai bine, doar cu câte un loc liber la profilul teologie ortodoxă, respectiv ghid de turism religios. 

Liceul Teologic Romano-Catolic “Sf. Francisc de Assisi” Roman mai are 14 locuri libere la profilul teologie romano-catolică. 

Liceul Teologic “Cuvioasa Parascheva” Agapia mai are 12 locuri libere la profilul ghid de turism religios. 

Seminarul “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț mai are libere 10 locuri la teologie ortodoxă și 1 loc la profilul patrimoniu cultural. 

Cei care vor să se prezinte la a doua etapă de admitere o pot face miercuri, 4 septembrie, la ora 10.00, la sediile unităților de învățământ mai sus menționate. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.