Șoferii de microbuze școlare, sfătuiți să nu bea seara dacă a doua zi au curse

de | 02/09/2019 | Local, Social

Șoferii din zona Romanului care conduc microbuzele școlare au fost invitați luni la sediul Poliției Roman la o ședință de analiză și instruire. Acțiunea a fost gândită de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Neamț ca una de prevenție, astfel încât anul școlar să se desfășoare fără incidente din acest punct de vedere. 

„Ne bucurăm că nu sunt probleme deosebite. Sunt unele mașini cărora le expiră săptămâna aceasta inspecția tehnică periodică (ITP) și sunt cu programări la diverse stadii. Întrucât este vorba despre unități administrativ-teritoriale, pot face ITP la mașini doar ca urmare a unei licitații în sistemul electronic de achiziții publice. Ne place să credem că la începerea anului școlar nu vor fi niciun fel de probleme.”

comisar șef Valentin Băetanu, șef Birou Rutier Roman

Conform datelor centralizate de polițiștii romașcani, doar trei comune din zona Romanului nu au microbuze școlare: Sagna, Doljești și Săbăoani. Pentru elevii din Săbăoani există, însă, o speranță că li se va trimite un microbuz în perioada următoare, fiindcă Prefectura Neamț ar fi făcut demersuri pentru ca, în regim de urgență, patru comune din Neamț să primească câte un microbuz școlar. 

Un aspect asupra căruia au insistat în mod special polițiștii Biroului Rutier se referă la consumul de alcool. 

“Modificări importante ale Codului Rutier nu sunt. Noi le-am explicat, în special, că s-a modificat legislația în ceea ce privește pragul de la care consumul de alcool reprezintă contravenție. Nu mai este 0,10 la mie, ci a scăzut la 0,01 la mie. Astfel, o cantitate relativ mică de alcool consumată seara poate să ducă la o amendă dimineața, mai ales că șoferii de microbuze școlare lucrează la prima oră.”

comisar șef Valentin Băetanu, șef Birou Rutier Roman
instruire soferi microbuze scolare Politia Roman 2

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.