Polițiștii nemțeni, locul I la competiția națională organizată de campionul Ivan Patzaichin

de | 02/09/2019 | Actualitate, Județean

În perioada 30 august – 1 septembrie, la Tulcea a avut loc cea de-a noua ediție a Rowmania FEST 2019, ediție ce a fost dedicată apelor din România, într-un exercițiu de descoperire, prețuire și protejare a acestora, de valorizare a peisajului urban riveran, contribuind astfel la campania națională Apele Unite ale României (A.U.R.), campanie desfășurată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23.

Cu ocazia desfășurării festivalului, organizatorii au întâmpinat publicul cu diverse proiecte educaționale adresate copiilor, precum lectură, proză, fotografie, desen și pictură, reciclare creativă și construcție canotci. Totodată, pe lacul Ciuperca a avut loc etapa națională a concursului de vâslit în canotci 10 + 1, la care au participat și polițiștii din cadrul IPJ Neamț, în urma câștigării etapei anterioare, desfășurate pe lacul Izvorul Muntelui, din județul Neamț. Polițiștii nemțeni s-au impus în fața celorlalte echipaje participante, devenind astfel campioni naționali la vâslit în canotci 10 + 1, concurs organizat de amiralul flotilei românești de canoe – Ivan Patzaichin.

Cu această ocazie, echipajul mulțumește susținătorilor, Corpului Național al Polițiștilor, Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română și Asociației Sportive Dinamo Piatra Neamț pentru implicare. Polițiștii nemțeni îndeamnă cetățenii să participe la astfel de festivaluri, organizate în aer liber și totodată să protejeze natura. ”Un râu sănătos, curat, îngrijit și, până la urmă, iubit de locuitori aduce bucurie tuturor, aduce prosperitate și contribuie la identitatea localității”, transmite Ivan Patzaichin.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.