Ce s-a mai furat prin Roman: un microbuz din autogară!

de | 09/09/2019 | Actualitate, Local

În vara anului trecut, niște hoți au reușit să fure trenulețul de agrement din parcul municipal, ba chiar să și fugă cu el până la marginea orașului, în timp ce agenții de pază se aflau în colțul diametral opus al parcului. Pentru ca anul acesta să nu rămână mai prejos la acest capitolul al furturilor extreme, un individ s-a gândit să comită un furt oarecum asemănător, în vecinătatea parcului, mai precis în Autogara Roman.

Practic, proprietarul unui microbuz de transport persoane, cu domiciliul în Tămășeni, a constatat cu surprindere că peste noapte îi dispăruse autovehiculul pe care îl lăsase garat în parcarea autogării, cu o seară în urmă. După investigațiile de rigoare, polițiștii au reușit să găsească microbuzul furat, însă la aproape 100 de kilometri distanță, pe o stradă din municipiul Iași.

Totodată l-au depistat și pe cel care se făcuse proprietar prin furt al microbuzului, în locuința acestuia fiind găsite și cheile vehiculului. Individul respectiv, în vârstă de 52 de ani, domiciliat în Iași, a fost reținut și va fi trimis în judecată pentru furt calificat.

Furtul a fost sesizat chiar de către proprietarul autovehicolului, la data de 29 iulie, după ce a constatat că acesta dispăruse din locul în care îl lăsase parcat. Investigațiile au durat ceva vreme, iar aceasta din cauză că autovehiculul sustras nici nu se mai afla pe raza municipiului Roman sau a județului Neamț, ci în municipiul Iași, unde a fost depistat de polițiști pe o stradă din localitate. Polițiștii au identificat și persoana bănuită de comiterea faptei, iar la percheziția efectuată la domiciliul acesteia au fost descoperite chieile vehiculului. Bunurile au fost restituite integral persoanei vătămate. Față de bărbatul din Iași, Judecătoria Roman a dispus măsura preventivă a controlulu judiciar pentru 60 de zile.                

ag. Dimitrie Mocanu, biroul de presă IPJ Neamț 

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.