Primarul Micu nu vede nicio vină pentru strada N. Bălcescu și promite asfalt în această toamnă

de | 09/09/2019 | Administrație, Local, Social

Primarul Lucian Micu le promite romașcanilor care locuiesc pe strada Nicolae Bălcescu că administrația locală va fi cea care va suporta costurile pentru racordarea la noua canalizare.

înRoman.ro a scris despre problemele cetățenilor care locuiesc pe această stradă și despre faptul că autoritățile au fost nevoite să recunoască că există probleme ce trebuie rezolvate pentru ca investiția să nu rămnă una fără utilitate (citește aici: Cum arată strada din Roman pentru care s-a proiectat o canalizare inutilă). 

Știu situația, mi-a fost prezentată și vom lua toate măsurile astfel încât lucrurile să fie aduse într-o normalitate. Chiar azi, într-o ședință de dimineață am stabilit detaliile care trebuie realizate, astfel încât să finalizăm acest proiect odată cu intrarea firmei de asfaltare și de realizare a trotuarelor, iar toate neconformitățile să fie remediate. Acolo unde este cazul și unde există contracte cu furnizorul de apă și de canalizare vom asigura din bugetul propriu al Primăriei cheltuielile pentru realizarea acestor racorduri. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Primarul a adăugat că asfaltarea străzii în această toamnă reprezintă un aspect realist. 

În continuare, noi spunem că este fezabil ca în această toamnă să fie asfaltată strada Nicolae Bălcescu. Sperăm chiar din această săptămână firma care a câștigat licitația să intre la lucrări, având în vedere că avem toată documentația finalizată și vom semna și autorizația de construire. Sunt anumite lucrări care se pot face, pe două străzi se poate începe asfaltarea – pe strada Avram Iancu și Fundătura Crișan; de asemenea, se poate lucra la terasamente. Mai mult decât atât, aceste lucrări de branșare (n.r. – racordurile la noua rețea de canalizare) se fac pe zona de trotuar și nu au legătură cu partea de asfalt.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Lucian Micu a precizat că nu va sancționa pe nimeni pentru modul în care a fost proiectată lucrarea, fiindcă “proiectul a fost modificat de mai multe ori până acum, în funcție de situația din teren” și că nu consideră a fi o culpă a cuiva, dar că există “disponibilitate de a rezolva doleanțele oamenilor”. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.