De sâmbătă, un nou traseu de microbuze în Roman

de | 19/09/2019 | Local, Util

Transportul public local din Roman va avea, începând de sâmbăta aceasta, un nou traseu care va cuprinde, pe lângă alte puncte de interes din oraș, și cartierele Petru Rareș și Danubiana, zone care până acum nu au beneficiat de această utilitate.

Potrivit noului traseu stabilit, microbuzele de transport local vor circula pe ruta Colegiul Tehnic Danubiana – strada Dumitru Mărtinaș – strada Nicolae Bălcescu – strada Ion Luca Caragiale – strada Miron Costin – strada Petru Rareș – strada Ștefan cel Mare – strada Sucedava – strada Aprodu Arbore – Bulevardul Roman Mușat – strada Dobrogeanu Gherea – strada Tineretului – strada Smirodava – strada C.A. Rosetti – strada Mihai Eminescu – strada Tudor Vladimirescu – Bulevardul Republicii – strada Spiru Haret – strada Martir Cloșca – strada Anton Pann – strada Mihai Viteazul – strada Ștefan cel Mare și în final Complexul Comercial Dedeman.

Firma de transport public local le va oferi romașcanilor și un cadou, atât ca bonus de inaugurare a traseului, cât și pentru a le da cetățenilor posibilitatea de a cunoaște pe viu traseul și stațiile de pe parcurs: în zilele de sâmbătă 21 septembrie și duminică 22 septembrie, cei care vor călători pe noua rută o vor putea face gratuit. Începând de luni 23 septembrie, se vor percepe prețurile normale de călătorie, respectiv 2,5 lei pentru un bilet,  70 de lei pentru un abonament lunar valabil doar pentru cursele de luni până vineri și 100 de lei pentru un abonament lunar valabil pentru toate zilele, deci inclusiv sâmbetele și duminicile.

La fel ca și în cazul celelorlalte rute de transport public local din Roman, vor putea beneficia de gratuitate anumite categorii de persoane care îndeplinesc condițiile necesare și depun actele doveditoare la Direcția de Asistență Socială. În ce privește orarul de funcționare, primul microbuz va pleca pe traseu din fața Colegiului Tehnic „Danubiana”, la ora 5,30 în zilele de luni până vineri și la ora 6 în zilele de sâmbătă și duminică. Ultimul microbuz va pleca de la stația Carrefour la ora 21, în toate zilele săptămânii. Pe viitor, firma de transport local va încerca să suplimenteze numărul de microbuze pentru cursele care pleacă între orele 7 și 7,30 astfel încât călătorii să aibă cu ce se deplasa în timp util la serviciu sau la școală. 

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.