Scandal la CJ: liberalii au plecat din sală din cauza rectificării bugetare

de | 23/09/2019 | Administrație, Economic, Județean

Ședința extraordinară a Consiliului Județean de luni, 23 septembrie, a fost una „cu cântec”. Unicul proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind rectificarea bugetară, dar consilierii liberali nu au mai stat să-l voteze după ce au văzut cum a propus conducerea Consiliului Județean (CJ) Neamț împărțirea cotelor defalcate din impozitul pe venit.

Președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene își bate joc de primarii din Neamț! Consilierii liberali au părăsit astăzi sala de ședințe având în vedere că cei de la PSD își bat joc, pe față, de primari, de fapt își bat joc de nemțeni! După ce au refuzat și tergiversat proiectul propus de PNL prin care propuneam o împărțire echitabilă a banilor pentru toate primăriile din județul Neamț, astăzi președintele Consiliului Județean Neamț a venit cu propria versiune de a împărți banii, după matematica pesedistă: cei mai mulți bani se duc la UAT-urile cu primari de la PSD!

Florin Hopșa, lider consilieri județeni PNL

De cealaltă parte, președintele CJ Neamț susține că din cauza liberalilor nu se fac proiecte în județ.

Inconștiența PNL depășește orice limită! Și astăzi consilierii județeni ai acestei formațiuni s-au opus realizării unor proiecte așteptate de zeci de mii de oameni, pentru că au refuzat să voteze rectificarea bugetară atât de necesară pentru buna funcționare a administrației nemțene! Este a doua ședință consecutivă în care adoptă acest comportament! Invocând că nu sunt de acord cu repartizarea sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit, peneliștii au plecat înainte de a începe ședința! Le-am propus să vină cu amendament la acest proiect, dar interesul lor nu era să se implice în bunul mers al județului, ci vor circ politic!

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

Pentru a fi mai convingători, liberalii au postat varianta lor de împărțire a cotelor defalcate din impozitul pe venit, dar și pe cea propusă de conducerea CJ Neamț. În cazul municipiului Roman, PNL a propus alocarea a 2.500.000 lei, iar PSD+ALDE, doar 100.000 lei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.