Un mort tulbură apele Primăriei Roman

de | 23/09/2019 | Administrație, Local

În această toamnă se va derula încă un termen în procesul pe care primarul municipiului Roman îl are privind incompatibilitatea în funcția pe care o deține. Reamintim că primarul Lucian Micu a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate din anul 2014, când deținea simultan funcția de viceprimar al municipiului Roman și pe cea de membru în Consiliul de administrație al Spitalului Municipal de Urgență.

Potrivit acestei decizii, Lucian Micu ar fi trebuit să fie destituit din funcția publică deținută, dar și decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă următoare de trei ani. El a atacat însă în instanță decizia ANI, a sesizat și Curtea Constituțională pe acest aspect, după care și-a continuat activitatea de viceprimar, apoi a candidat și a câștigat funcția de primar.

Procesul cu ANI durează de câțiva ani și nici acum nu este finalizat. Următorul termen al procesului va avea loc în luna noiembrie, însă primarul Lucian Micu este totuși încrezător că va avea câștig de cauză, cel puțin din două mari motive: reclamația către ANI privitoare la starea de incompatibilitate a fost făcută în 2014 folosindu-se de datele de identitate ale unei persoane decedată în anul 2012, iar modificările legislative actuale au permis repunerea în funcții a unor persoane declarate incompatibile de către Prefectură sau de alte organe abilitate.

Nu pot estima nimic în momentul de față. Apărarea mea se va baza în continuare pe două argumente. Una: din punctul meu de vedere nu cred că există o situație de incompatibilitate potrivit legii. Și a doua: mă voi baza pe o excepție a faptului că sesizarea a fost făcută de un cetățean mort. În plus, se pare că ANI a trimis la Curtea de Apel cam un sfert din dosarul care se află la Înalta Curte, deci e clar că neavând la instanța de fond toate actele necesare pe care s-a fundamentat acest raport, și neputându-mă apăra, voi declanșa o nouă acțiune pe tema aceasta, având în vedere noile elemente apărute. Va trebui de asemenea să vedem și modificările legislative care au apărut, pentru că uitându-mă la practica judiciară din țară constat că toți primarii care au fost suspendați prin ordin de prefect au fost repuși în funcții de instanță.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Până una-alta, reclamantul mort continuă (și chiar reușește) să tulbure cumva apele primăriei romașcane. Nu se știe dacă de acolo, de pe cealaltă lume, mai poate vedea și analiza efectele tulburărilor declanșate. Se știe însă că respectivele ape tulburi nu vor putea fi limpezite decât de către cei încă vii pe lumea asta, plină de păcate chiar și în cele mai înalte foruri și instituții. Sau mai ales acolo. 

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.