“Când spitalul mai vorbește de investiții de milioane, să explice asta!”

de | 24/09/2019 | Local, Sănătate

O tânără din Roman, care a născut de curând și a ales spitalul din oraș, a trimis către înRoman.ro fotografii cu perne din spital. Lenjeria este ruptă în mai multe locuri, dar se pare că acest aspect nu a reprezentat un impediment pentru angajații Spitalului, care au considerat că poate fi folosită în continuare.

Când se mai laudă cei de la spital cât de minunți sunt și cum se extind ei sau câte investiții fac, sâ îi întrebați când fac rost de niște bani pentru lenjerii”, a fost mesajul tinerei mame.

Iar veștile bune dinspre spital au venit chiar luni, 23 septembrie, când s-au anunțat noi dotări pentru unitatea spitalicească. 

Spitalul Municipal de Urgentă Roman are în dotare cinci echipamente medicale noi. Este vorba despre aparate de anestezie generală, primite de la Ministerul Sănătătii- Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale. Un aparat de anestezie de inaltă performantă (monitorizare cardiovasculară avansată) este instalat în sala de operație chirurgie generală a BOU, fiind folosit pentru intervențiile chirurgicale de lungă durată. Alte patru aparate, de anestezie standard, sunt instalate în sala de operație ortopedie-traumatologie, chirurgie infantilă, ORL și obstretică-sala cezariene.

comunicat de presă Spitalul Municipal Roman

Primarul Lucian Micu a precizat, în conferință de presă, că valoarea acestor noi aparate se ridică la aproximativ 3,2 milioane de lei și că din bugetul propriu se vor investi încă 2 milioane de lei pentru ca Spitalul Roman să fie cât mai bine dotat. 

L-am întrebat pe primar cum comentează aceste fotografii în contextul investițiilor anunțate. A răspuns că Primăria se ocupă de investițiile majore și că achiziția de lenjerie nouă reprezintă o chestiune ce ține de managementul intern. 

Am mers la spital și am arătat acest fotografii purtătorului de cuvânt al instituției. A răspuns că trebuie să verifice și că va reveni cu o poziție oficială. O vom publica, la momentul la care ne va fi trimisă. 

Până atunci, cei care se internează la spital vin cu lenjerie de acasă și cu materiale de la farmacie, fiindcă simt nevoia unor condiții decente. Condiții care nu înseamnă doar un aparat de ultimă generație, ci și grija pentru lucruri mai mici dar la fel de importante pentru cei care ajung să fie pacienți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.