Plafonul de venituri pentru ajutorul de încălzire a fost majorat

de | 08/10/2019 | Local, Social

Primăria municipiului Roman a anunțat că cetățenii care au venituri sub 750 lei/persoană pot depune cereri pentru a beneficia de ajutorul de încălzire pe timpul iernii, fie că folosesc pentru aceasta gaze naturale, electricitate sau lemne.

Romașcanii care locuiesc la bloc vor depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței la asociațiile de proprietari de care aparțin. Pentru acordarea ajutorului de încălzire, limita maximă a venitului net pe membru de familie este de 750 lei.

Conform legislației în vigoare, actele necesare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică/gaze naturale/lemne sunt:

  • cerere şi declaraţie pe propria răspundere, formular tip;
  • copie act proprietate locuinţă sau copie contract întreţinere pentru cel care a înstrăinat locuinţa sau copie contract închiriere pentru cei care stau în chirie, Dacă proprietarul nu este în localitate, poate depune cererea un membru major al locuinţei care are procură notarială de la proprietar. Nu pot depune cerere membri ai familiei sub 18 ani;
  • acte doveditoare privind componența familiei (copie acte de identitate soţ şi soţie; copii certificate naştere pentru copii sub 14 ani; copii acte de identitate pentru copii peste 14 ani; copie certificat de căsătorie; dacă un soţ este decedat se va prezenta copie certificat deces; dacă soţii sunt divorţaţi se va prezenta copie hotărâre divorţ definitivă şi irevocabilă; pentru persoanele necăsătorite – declaraţie tip);
  • în cazul copiilor adoptaţi se va prezenta hotărîre judecătorească definitivă de încuviinţare a adopţiei;
  • în cazul copiilor aflaţi în plasament, hotărâre judecătorească de plasament sau a Comisiei pentru Protecţia Copilului;
  • hotărâre judecătorească a instanței de tutelă privind delegarea temporară a autorității părintești, în cazul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate;
  • în cazul studenţilor se va prezenta adeverinţa de student;
  • adeverinţă de la asociaţia de proprietari cu numărul de persoane care locuiesc efectiv la adresa menţionată;
  • adeverinţă de la asociaţia de proprietari din care să rezulte că principala sursă de încalzire este energia electrică sau gaze naturale.

Veniturile se vor prezenta pentru toţi membrii majori, cu acte doveditoare (adeverințe de venit, cupoane de pensie sau de indemnizații, cupoane de alocații, etc.). Dosarul trebuie să conțină și certificat fiscal privind taxele si impozitele locale (de la camera 11 din Primărie pentru toţi membrii majori și copie certificat înmatriculare autoturism, după caz), adeverinţă privind deținerea de terenuri agricole și animale pentru toţi membrii majori, de la Biroul Unic din Primărie, declarație privind deținerea de terenuri, animale și păsări deținute în alte localități, factura de energie electrică/gaze naturale (copie).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.