Tichete pentru grădiniță pentru familiile cu venituri mici

de | 08/10/2019 | Local, Social

Reprezentanții administrației publice locale reamintesc că și în acest an școlar se acordă tichetele sociale pentru grădiniță. 

Acest stimulent se acordă copiilor înscriși într-o unitate de învățământ preșcolar și care fac parte din familii defavorizate, a căror venit lunar pe membru de familie este de până la 284 lei.

Tichetele au valoarea de 50 lei și se acordă lunar, în perioada septembrie-iunie, cu condiția prezenței zilnice a copiilor la grădiniță, exceptând absențele motivate, care pot fi de două feluri:

  • absențe medicale – motivate, pentru  care părinții trebuie să aducă scutiri medicale corespunzătoare perioadei în care copiii au lipsit;
  • învoiri – cei mici pot fi învoiți de părinți maximum trei zile pe lună, cu condiția anunțării cadrelor didactice.

Tichetele sociale pot fi utilizate pentru achiziționarea produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbrăcăminte și/sau a rechizitelor. Până acum, la Primăria Roman s-au înregistrat doar 7 cereri pentru acordarea tichetelor de grădiniță.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.