Verde pentru Viitor, o altfel de investiție

de | 04/11/2019 | Actualitate, Local

Romașcanii sunt invitați să ia parte sâmbătă, 9 noiembrie, la una dintre cele mai mari acțiuni private de plantare din județ: Verde pentru Viitor. Peste 20.000 de puieți de salcâm, stejar și plop așteaptă să fie plantați. Astfel, cei care vor să respecte vechea zicală conform căreia în viață e bine să sădești măcar un copac trebuie să știe că acțiunea de plantare va avea loc în conuna Cordun, pe trei terenuri puse la dispoziție de Primăria comunei Cordun: imaș (strada Stadionului), pe dealul spre Săbăoani și aproape de stația de captare e la Pildești.

Puieții au fost achiziționați de firma Metropolis Fereastra 1, iar plantarea efectivă a copăceilor se va face cu angajații firmei menționate, cu voluntari din comuna Cordun, cu persoane care deja au anunțat că vor da o mână de ajutor și cu oricine va dori să se alăture acestei inițiative. 

Acest proiect reprezintă, în primul rând, o manieră de a întoarce comunității ceva din ceea ce am realizat noi. Totodată, e un mod de a ajuta să lăsăm generației de mâine un mediu cât mai curat. Organizațiile din domeniu susțin că un copac produce/anotimp suficient oxigen pentru ca 10 oameni să respire un an. Ceea ce vom face noi pe 9 noiembrie va fi o acțiune de “business”: vom face “depozite” de oxigen pentru anii următori. Acest lucru este cu atât mai necesar cu cât observăm că pădurile României dispar pe zi ce trece, sub privirea neputincioasă a autorităților. Dacă unii distrug, singura noastră opțiune este aceea de a reconstrui.

Bogdan Roman, manager Metropolis Fereastra 1

Bogdan Roman a precizat că a înaintat o intenție de colaborare și către Primăria municipiului Roman. Dacă administrația locală va pune la dispoziție terenul, în oraș vor fi plantați 10.000 de puieți de salcâm și stejar. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.