Arsene: “Mâine încep lucrările”. Realitatea îl contrazice

de | 07/11/2019 | Administrație, Local

Reabilitarea străzii Mihai Viteazul continuă să rămână o problemă cufundată în ceață, chiar dacă, după ultimele demersuri și declarații, a părut a fi în sfârșit rezolvată. Reapectiva stradă este în proprietatea Consiliului Județean Neamț – fiind din categoria drumurilor județene – dar mulți ani a fost în administrarea Primăriei Roman.

În primăvara acestui an s-a ajuns la o înțelegere, anume aceea ca întreaga stradă să fie asfaltată pe toată lungimea ei, de la intersecția de la gară până la trecerea peste calea ferată de la Luțca, pe cheltuiala Consiliului Județean. În schimb, primăria municipiului Roman s-a obligat ca înainte de acest lucru să amenajeze pe cheltuiala proprie rețeaua de scurgere a apelor pluviale și să repare trotuarele de-a lungul străzii. Rețeaua de canalizare a fost amenajată, iar la trotuare au mai rămas de pus câteva borduri. 

Dorind să arate că respectă înțelegerea, dar și în urma unor interpelări făcute public de către municipalitate, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a venit la Roman miercuri, 6 noiembrie, pentru a preda amplasamentul către firmele care urmează să execute lucrările de turnare a covorului asfaltic pe toată strada Mihai Viteazul. 

De precizat că nu toți jurnaliștii au fost anunțați de vizita lui Ionel Arsene - inRoman.ro nu a mai primit nicio invitație la activități ale CJ Neamț din luna mai, când am explicat cetățenilor cum instituția a folosit bani publici pentru a face publicitate de partid: Consiliul Județean Neamț face imagine “partidului iubit” pe bani publici.

Președintele Arsene a declarat cu această ocazie că lucrările vor fi încheiate în circa o săptămână și că vor demara în forță chiar începând cu ziua următoare. Adică joi, 7 noiembrie.

„Astăzi facem predarea-primirea la drum. Așa cum am promis romașcanilor, atunci când am făcut protocolul de înțelegere pentru a lua la Consiliul Județean acest segment de 4 kilometri de drum județean de la Primăria municipiului Roman, am spus că atunci când primăria municipiului Roman finalizează lucrările de încadrare a drumului, a doua zi voi veni să preiau acest segment de drum și voi da drumul la covorul asfaltic, ceea ce înseamnă că ieri au terminat, iar astăzi sunt la Roman, pentru că am promis romașcanilor și vreau să mă țin de cuvânt. Începând de mâine, firmele Consiliului Județean, care sunt în contract cu Consiliul Județean, vor veni și vor începe lucrările de asfaltare a acestui segment de drum, un segment important pentru romașcani. ”

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț – declarație făcută pe 6 noiembrie 2019 (sursa: Roman 24)

Se pare însă că de la vorbă la faptă, calea e ceva mai lungă. În conformitate cu cele declarate de președintele Consiliului Județean, romașcanii s-au așteptat ca joi, 7 noiembrie, strada Mihai Viteazul să duduie de utilaje și de muncitori puși pe treabă. Ei, bine, n-a duduit deloc. A fost liniște și pace. În ziua respectivă, pe strada Mihai Viteazul nu s-a văzut picior de muncitor și roată de utilaj, din partea Consiliului Județean. Singurii doi-trei muncitori zăriți de-a lungul străzii au fost cei care mai puneau câteva borduri. 

Se prea poate ca pentru președintele Ionel Arsene, acel „mâine” pe care l-a declarat drept zi de începere a asfaltării să însemne foarte bine și „poimâine”, „săptămâna viitoare” sau chiar „la anul și la mulți ani”. Asta mai puțin contează. Ceea ce contează pentru romașcani este dovada clară a respectului pe care oficialii județului îl acordă întregii comunități de aici. Când o oficialitate cu pretenții spune în mod public, cu pieptul în față, înconjurat de jurnaliști și de camere de luat vederi: „începând de mâine vom începe lucrările”, atunci exact așa ar fi trebuit să fie.

Articol scris de Ciprian Predescu

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.